Bekkenfysiotherpiae bij incontinentie

 

Urineverlies bij inspanning, hoesten, niesen en onverwachte bewegingen komt heel veel voor en wordt vaak maar voor lief genomen want "het hoort erbij". En daar is opvangmateriaal voor of zo nodig een operatie, toch?


Niets is minder waar: gerichte bekkenfysiotherapie is de eerste keus van aanpak bij het bestrijden van ongewild urineverlies.
Daarom worden er op advies van de Gezondheidsraad negen behandelingen vergoed uit je verplichte Basis Verzekering.
Bekkenfysiotherapie is goed en goedkoop.


We leren als kind om vroeg of laat zindelijk te worden, maar verder weinig  tot niets over hoe je wel moet plassen en poepen. Dus als de nood aan de man/vrouw komt, later in ons leven, dan staan we met lege handen.

Bekkenfysiotherapie leert en traint jou om het probleem zelf aan te pakken in de kern: je bekkenbodem.
Niet alleen maar krachttraining, maar ook aandacht voor uithoudingsvermogen, coördinatie, toiletgedrag en lifestyle-adviezen.

Vaak moeten plassen en dan niet droog de wc halen is meestal het gevolg van maar gauw naar de wc gaan om urineverlies te voorkomen. Hierdoor wordt de blaas steeds kleiner en dus steeds sneller vol, dus moet je steeds vaker. En het probleem wordt niet opgelost.


Kortom, laat eens goed naar je kijken, laat je adviseren en behandelen. Je kan niet alleen je bekkenbodem trainen maar ook je blaas her-opvoeden.
De kwaliteit van leven zal enorm verbeteren!