Bekkenbodemklachten

 Zowel voorkomend bij mannen als bij vrouwen
 Van alle leeftijden
 Meestal goed behandelbaar in een kort traject
 

Bekkenbodemklachten

Een mens kan last hebben van allerlei bekkenbodemklachten. Man, vrouw, jong of oud: iedereen kan erdoor belemmerd worden. En dat gaat veel verder dan af en toe wat urineverlies bij hoesten of inspanning. Een overactieve bekkenbodem, een gespannen of verkrampte bekkenbodem, bekkeninstabiliteit, nadruppelen, pijn in je bekken, urineverlies, de plas niet op kunnen houden: de bekken is een kwetsbaar gebied.

Wat is de bekkenbodem?

Je bekkenbodem is het uitgebreide gebied tussen navel en knieën. Zolang het goed gaat, willen we het daar liefst niet al te veel over hebben. Maar heb je eenmaal klachten, dan kunnen die zeer divers, heel ingrijpend en soms zelfs invaliderend zijn. Het is een beladen gebied waarin van alles gebeurt en niet lekker kan gaan.

Er zijn specifieke bekkenklachten bij mannen en vrouwen, maar ook klachten waar beiden last van kunnen hebben: pijn in het bekkengebied bijvoorbeeld, of last van urineverlies.

Snel van je klachten af

Zit je met bekkenbodemklachten, dan vraagt dat een gedegen aanpak. Ik heb veel kennis van het bekkengebied en geef al jarenlang bekkenfysiotherapie. We kunnen samen snel tot de kern van de zaak komen en een goed behandelplan voor je bekkenklachten opstellen.

In een beperkt aantal sessies (vaak maximaal vier) valt al heel veel te bereiken. Vervolgens kun je zelf verder oefenen. En vaak is zelfs dat niet meer nodig.
 

Bekkenbodemklachten bij mannen

In het gebied van je bekkenbodem liggen je blaas, je prostaat, je scrotum, de uitlopers van je darmen, en andere organen. Er kan van alles opspelen. Bekkenfysiotherapie specifiek voor mannen kan je helpen.  

Waar kun je last van hebben? 

 

Bekkenbodemklachten bij vrouwen

De bekkenbodem bij vrouwen zit minstens zo complex in elkaar als die van mannen. Er liggen allerlei organen dicht bij elkaar: blaas, darmen, baarmoeder…. Bekkenfysiotherapie voor vrouwen is helemaal op jouw specifieke klachten afgestemd.

Waar kun je last van hebben?

  • Urine-incontinentie: je verliest steeds beetjes urine of moet ineens plassen
  • Verzakkingsklachten: je organen liggen niet meer stevig in je bekken.
  • Blaaspijn: je hebt pijn in je bekkengebied.
  • Chronische blaasontsteking: je hebt pijn bij het plassen en past vaak kleine beetjes.
  • Interstitiële cystitis: je past steeds kleine beetjes (en dat komt in dit geval niet door een bacteriële infectie)
  • Ontlastingsklachten: je poept heel vaak en te snel, of het gaat juist heel moeilijk en is weinig.
  • Gespannen bekkenbodem: je kunt spieren niet voldoende ontspannen, bijvoorbeeld tijdens seks
  • Bekkenpijn en bekkeninstabiliteit: je hebt pijn in je onderrug, onderbuik, stuitje, bovenbenen, liezen en/of je schaambeen.
  • Klachten rondom de zwangerschap en bevalling