Problemen met klaarkomen

 Te snel klaarkomen
 Niet klaarkomen
 Te langzaam klaarkomen
 Te weinig ejaculatie

Problemen met klaarkomen

 

Wat is er aan de hand?

Een van de meest frustrerende mannenproblemen is een te vroeg orgasme en ejaculatie. Het is in alle gevallen lastig en heeft vaak veel impact op je relaties.

Er komt veel schaamte bij kijken. En let op: het is niet alleen iets wat zich in het hoofd afspeelt, het kan zeker ook te maken hebben met het bekkengebied.

Wat zijn de symptomen van problemen met klaarkomen?

Alles werkt en functioneert, maar het klaarkomen gaat te snel. Of wellicht heb je juist last van een geringe of langzame ejaculatie, of lukt het helemaal niet.

Hoe ontstaan problemen met klaarkomen?

Je bekkenbodemspieren zijn nauw betrokken bij een ejaculatie. Als je bekkenbodem niet goed functioneert, ontstaan problemen. Wie zijn bekkenbodem niet goed kan aanspannen of juist heel slecht kan ontspannen, kan dit soort problemen met klaarkomen verwachten.

Overigens kunnen medicijnen en gezondheidsproblemen ook deze klachten met klaarkomen veroorzaken.

 

Wat kun je zelf doen om deze klachten te voorkomen?

Het is goed om te leren hoe je bekkenbodem functioneert.

 

Problemen met te vroeg klaarkomen behandelen

Misschien heb je al van alles geprobeerd met medicijnen zoals tabletten en zalfjes. Dat helpt meestal niet. Heel belangrijk is dat je ook hier weer je bekkenbodem laat onderzoeken.

Het helpt al heel erg als je weet dat er ook een fysieke component bij deze klachten speelt en dat het niet alleen maar een psychologische aanleiding hoeft te hebben.

Vervolgens is er veel aan te doen. Ik kan je leren om je bekkenbodem perfect onder controle te krijgen. Je leert om je ejaculatie te beheersen door het gericht trainen van je bekkenbodem.
Het succespercentage van de behandeling ligt rond de 70, 80 procent. Het levert veel nieuw geluk en plezier op.