Erectieproblemen

 Geen erectie
 Geen volledige erectie
 Te kort durende erectie

Bekkenfysiotherapie bij erectieproblemen


Wat is er aan de hand?

Erectieproblemen kun je krijgen op alle leeftijden. Het speelt echt niet alleen als je al wat ouder bent. Sommige mannen hebben er korte tijd last van, anderen lopen er jaren mee rond.

Wat zijn de symptomen bij erectieproblemen?

Je penis wordt niet stijf of blijft niet lang stijf. Of de erectie is niet stevig genoeg. Er zijn vele variaties.
 

Hoe ontstaan erectieproblemen?

Een erectie ontstaat doordat meer bloed naar je penis stroomt dan eruit kan. Hiervoor is actie nodig van één deel van je bekkenbodemspieren. Om je erectie in stand te houden moet een ander deel van de bekkenbodemspieren in actie komen.


Kortom: de bekkenbodem is medeverantwoordelijk voor het krijgen en in stand houden van een erectie. Als daar iets niet goed functioneert – en je bekkenbodem is bijvoorbeeld verkrampt of gespannen – dan krijg je geheid erectieproblemen.

 

Wat kun je zelf doen om deze klachten te voorkomen?

Misschien heb je al van alles geprobeerd met medicijnen zoals tabletten en zalfjes. Dat helpt meestal niet of matig. Je moet weten dat je bekken de hoogste prioriteit heeft bij erectieproblemen. Hoe dat zit kan de bekkenfysiotherapeut je het beste uitleggen.

 

Erectieproblemen behandelen

Het is belangrijk om erachter te komen of de bekkenbodemfunctie op orde is: kun je je bekkenbodem goed aanspannen? Kun je dat aanspannen goed vasthouden. En kun je vervolgens vooral ook weer goed ontspannen?

 

Ik kan je op het beeldscherm heel eenvoudig een registratie van je bekkenbodemactiviteit laten zien. Wat gebeurt er? Jij kijkt mee en leert om die bekkenbodem perfect onder controle te krijgen. En daarmee kun je zelf het probleem van erectieverlies aanpakken. Dat heeft bij 70 tot 80 procent van de mannen met erectieproblemen succes.